De Definitie Van De Omgevingsmanager - Wij helpen u graag

Gepubliceerd mrt. 31, 22
6 min read

Maak Kennis Met Omgevingsmanagement

De Omgevingsverbinder - Omgevingsmanagement

Address: Gordelweg 58C, 3037 AG Rotterdam, Nederland
Phone: +31625291368
Email: info@deomgevingsverbinder.nl
omgevingscommunicatie

Carolien Mentink staat naast mij. Fijn dat je er bent. Leuk. En Harm Verbeek. Jij staat hier ook naast mij. Fijn dat jij er bent. -Goedemorgen. MARINDA: Jullie werken in verschillende fases in projecten. Carolien, jij zit in de planuitwerkingsfase. CAROLIEN: De fase: wat gaan we bouwen en hoe passen we dat in de omgeving in.

Strategisch Omgevingsmanagement - De Omgevingsverbinder Strategisch Omgevingsmanagement - actief voor bedrijven

En Harm, jij zit in de uitvoeringsfase van een project. HARM: Midden in het bouwproces. MARINDA: Het is leuk, want we gaan mooie beelden horen. We gaan de diepte in met ze. Heel leuk. Als omgevingsmanager word jij ingeschakeld voorafgaand aan de start van een project. Dat heet de verkennings- of planuitwerkingsfase.

Carolien, jij bent recent begonnen bij Rijkswaterstaat. Wij zijn een van de weinige mensen die je live hebt gezien, dus ik ben heel blij dat jij hier bent. Maar hiervoor heb jij ook als omgevingsmanager gewerkt. Kun je vertellen hoe je er bent gekomen? Hoe zit dat? Ja, ik ben echt vanuit de technische hoek dit vak omgevingsmanagement in gerold.

De Vier Uitgangspunten Van Omgevingsmanagement - actief voor bedrijven

Daarna bedrijfseconomie. Vervolgens gewerkt bij een aannemer op het conditionerende vlak. De coördinatie van kabels en leidingen die verlegd moesten worden voor een wegverbreding. Maar ik dacht wel: waarom duurt het toch zo lang voordat de opdrachtgever 'n contract in de markt zet? Natuurlijk heb ik daar wel een idee bij, maar daaraan meewerken, meeruiken, meeproeven...

Je snapt wat er achter de deuren gebeurt. Destijds heb ik de overstap gemaakt naar Pro, Rail. Onlangs heb ik de overstap naar Rijkswaterstaat gemaakt vanwege privéomstandigheden. En waarom Rijkswaterstaat? Omdat het gaaf is dit werk te doen. Het is een hele grote organisatie waar heel veel kennis en kunde in zit.

Je gaat straks nog wat plaatjes zien. Je werkt aan complexe dingen die Rijkswaterstaat in het areaal beheert. MARINDA: Leuk. Leuk. Harm, jij werkt voor de Nieuwe Sluis Terneuzen. Kun je vertellen hoe jij daar terecht bent gekomen? HARM: Ik werk al langer voor de Vlaams-Nederlandse samenwerking. Ik werk al lang bij Rijkswaterstaat.

Omgevingsmanagement

En het bouwen van een nieuwe sluis in Terneuzen is ook 't eerste bouwproject dat Vlaanderen en Nederland samen doen - omgevingsmanager - Wij helpen u graag. Ik ben hier in gerold via die Vlaams-Nederlandse samenwerking. Het is een enorm bouwproject. We zijn 'n sluis aan 't bouwen van enorme omvang. Niemand weet het in Nederland. Dat is wel jammer.

Dat verschil is wel grappig. Er is ooit een item gemaakt over waarom Terneuzen niet in het nieuws komt. HARM: Laten we 't daar niet over hebben. Ik ben op die manier erin gerold. Dus Vlaanderen en Nederland samen. Mijn rol is om dat bij elkaar te houden. Vlaanderen, Nederland, de buurman, de scheepvaart.

MARINDA: Mooi. We gaan even de agenda erbij pakken voor vandaag. We hebben het opgedeeld in verschillende blokken. We beginnen met context over omgevingsmanagement bij Rijkswaterstaat. Daarna kijken we naar: hoe ga je nou eigenlijk met stakeholders om? Hoe zit dat nou in de verschillende fases van projecten? Over beeldvorming en media.

Wat Is Omgevingsmanagement En Hoe Vullen We Het In? - Specialist in omgevingsmanagement

En de toekomst en de actualiteiten. Nou, daar gaan we het over hebben (omgevingscommunicatie plan). Voordat we echt gaan beginnen, willen wij heel graag weten: wie hebben we nou eigenlijk in huis vandaag? Wij vragen ons af: hoe bekend ben jij met het werk van een omgevingsmanager? Dat vinden wij leuk om te horen.

Carolien, jij bent werkzaam geweest bij een aannemer en je bent werkzaam bij Rijkswaterstaat sinds kort. Kun jij ons kort uitleggen: hoe zie jij het verschil? Ja, Rijkswaterstaat is van: wat gaan we maken en hoe? En de aannemerszijde is: hoe geven we daar weer invulling aan? Daar is altijd ruimte voor.

MARINDA: Oké. De polluitslag heb ik nog niet helemaal binnen. Dus klik vooral op die poll als je wilt. Even wat huishoudelijke mededelingen voordat we de diepte in gaan. Dit is een interactief webinar - omgevingsmanager voor project. Dat betekent dat je het gesprek kan beïnvloeden met je eigen vragen. Dat kun je doen door 'stel een vraag'-box te gebruiken.

Omgevingsmanagement - Infra, Grond, Weg & Waterbouw

Maak Kennis Met Omgevingsmanagement - deomgevingsverbinder.nl Wat Is Omgevingsmanagement? - De Omgevingsverbinder

De video van het webinar kun je terugkijken. Je krijgt een mail met informatie daarover. Aan het einde kun je je ook aanmelden voor een kennismaking met een kop koffie erbij. Leuk. Laten we kijken naar de polluitslag. Ik zie dat een kwart al als omgevingsmanager werkt. Dat is leuk.

Omgevingsmanager Inschakelen - Infra, Grond, Weg & Waterbouw De Definitie Van De Omgevingsmanager - Bekijk onze Diensten

Echt collega's van jullie. 42 procent zegt: ik heb wel kennis, maar ik werk in een ander vakgebied. En een derde zegt: ik heb helemaal geen kennis of ervaring met het werk. Daar moeten we rekening mee houden. We hebben een divers publiek. We gaan naar ons eerste blok. Dat gaat over Rijkswaterstaat.

MARINDA: Bijna 3500 kilometer aan kanalen, rivieren, stuwen, vuurtorens. Er zijn ik weet niet hoeveel cijfers over Rijkswaterstaat te vinden. We hebben een gaaf filmpje dat we graag laten zien. OPZWEPENDE MUZIEK Nou, die beelden, daar word ik echt supervrolijk van. Ik vind het zo mooi om te zien. We gaan nog meer plaatjes zien van de grote projecten die we doen.

Omgevingsmanager Inschakelen - Wij helpen u graag

We hebben het over deltawerken tot snelwegen. En bij alle aspecten van Rijkswaterstaat is de omgeving van belang. Carolien en Harm, jullie werken dus vanuit de projecten (omgevingsmanagement gemeente - actief voor provincie). De focus van vandaag is die brede rol van omgevingsmanager. Zowel nat en droog, zoals we dat noemen bij Rijkswaterstaat. En hoe die rol verandert.

Maar ik ga wel vertellen hoe omgevingsmanagement is ingericht. Het bestaat uit vijf facetten. Stakeholdermanagement met de verschillende stakeholders uit de omgeving. De omwonenden, waar de zorg vaak om het geluid zit. Maar je hebt ook de stakeholder bevoegd gezag, dus gemeenten en provincies, met wie je moet afstemmen. Maar ook onze interne stakeholder.

Wat we realiseren moet ook onderhoudbaar zijn. Met al deze stakeholders gaan we ook communiceren op de participatieladder. Het informeren, meeweten, meedenken en meebeslissen. Met allerlei middelen kan je daarover communiceren. Het derde facet is vastgoed. Gronden waar wij bijvoorbeeld een wegverbreding willen maken... Niet alle gronden zijn eigendom van de overheid (omgevingsmanager voor project - Bekijk onze Diensten).

Consultant Omgevingsmanagement - actief voor bedrijven

Soms particulier... en soms bij 'n gemeente of provincie daar gesprekken over voeren. En ook het stukje hinder hoort erbij. Onlangs was de A12 volledig afgesloten voor werkzaamheden. Dat was korte en heftige hinder maar ook veilig. Veiligheid voorop. Die afweging: kort en heftig, of lang en een beetje hinder voor de omgeving, dat hoort ook tot het omgevingsmanagementvak.

De voorbereidingen zoals 't ondergrondse infra maar ook vergunningen. MARINDA: Wauw. Jij werkt nu specifiek voor de A58. Innov, A58. We hebben een plaatje daarvan. Kun je ons aan de hand van 't plaatje meenemen? CAROLIEN: Ja, dat is goed. Ik werk voor het project Innov, A58. Een wegverbredingsproject waarbij we tussen Eindhoven, Tilburg en Breda van 2x2 naar 2x3 rijstroken gaan verbreden.Wij proberen om innovaties die het lab zijn ontgroeid, maar buiten moeten worden getest aan alle klimaatomstandigheden, en in een veilige situatie, om ze zo rijp en volwassen te maken, zodat ze in wegverbredingen kunnen worden toegepast. Denk daarbij aan asfaltmengsels, circulair wegmeubilair, matrixborden die boven de weg hangen en het onderstel waar ze aan hangen.

Navigation

Home

Latest Posts

Wat Doet Een Omgevingsmanager Nou Eigenlijk?

Published May 22, 22
6 min read

Omgevingscommunicatie

Published May 20, 22
6 min read

Cursus De Wet Op De Ondernemingsraden (Wor)

Published May 14, 22
6 min read